Psihoedukacija Beograd Novi Sad
Psihoterapija i savetovanje Program ličnog razvoja Stručno usavršavanje Poslovna komunikacija Članci o aktuelnim psihološkim temama Biografija Kontakt
Članci o aktuelnim temama naslov

Ukoliko želite da se informišete o aktuelnim pedagoško-psihološkim temama, onda se nalazite na pravom mestu. Članci koji su izloženi poređani su po kategorijama koje možete da vidite na meniju sa vaše desne strane. Nadam se da će vam biti korisni.

 

Manipulacija u modernom društvu

Danijela Živančević, 04.07.2011.

O manipulaciji, manipulantima i manipulisanima, načinima „upravljanja“ drugima, kao i o ljubavnoj manipulaciji i emotivnoj uceni... za „Život plus“ govori psihoterapeut Danijela Živančević

Najbolji prijatelj

Danijela Živančević, 10.02.2011.

Sa pravim prijateljima nemamo distanciran odnos, već odnos bliskosti. To je osoba koju jako dobro poznajemo i volimo njene osobenosti. Takođe, to je osoba sa kojom delimo način pogleda na svet, odnosno imamo sličan vrednosni sistem. To je osoba u koju imamo poverenja i zato možemo da joj govorimo iskreno o sebi, svojim tajnama, najdubljim razmišljanjima i osećanjima, itd.

Psihološke Igre

Danijela Živančević, 13.04.2010.

Za razliku od uobičajenog govora, u psihološkom smislu pojam Igra ima negativno značenje, dakle nije zabavno i opuštajuće ponašanje, već može imati veoma ozbiljne posledice, pa čak i smrtonosne. Šta su psihološke Igre? „Igra podrazumeva niz skrivenih transakcija, koje se stalno ponavljaju, sa jasno definisanom psihološkom dobiti”(Berne, 1999).

Kako ostati u komunikaciji sa manipulativnim sagov

Danijela Živančević, 02.02.2010.

Manipulator je najčešće šarmantna osoba koja smišljeno i veoma vešto barata netačnim ili polutačnim podacima, lažno interpretira događaje, a sve sa ciljem da ostvari kontrolu nad drugima kako bi se oni podčinili njegovim željama, odnosno interesima.

Asertivno ponašanje

Danijela Živančević, 02.02.2010.

Asertivnost je oblik ponašanja koji podrazumeva slobodno izražavanje svog mišljenja, osećanja i uverenja ali na način koji je socijalno adekvatan i ne ugrožava prava i vrednost drugih.

 
 
  Pretraga sajta
 
Emocije
Partnerski odnosi
Komunikacija
Vaspitanje
Samopouzdanje
Narkomanija
Kockanje
Razno
 

Program ličnog razvoja
Asertivni trening – prijave u toku
Emocionalna pismenost – prijave u toku
Stručno usavršavanje
Asertivni trening – 6.05.2018.
Emocionalna pismenost – 25.03.2018.


Program ličnog razvoja
Asertivni trening – prijave u toku
Emocionalna pismenost – prijave u toku
Stručno usavršavanje
Asertivni trening – 4.02.2018.
Emocionalna pismenost – maj, 2018.

Prijava za kurs
Psihopolis institut
TA centar
Društvo psihoterapeuta Srbije
 
Telefonsko savetovanje Rečnik psiholoških pojmova Pratite grupu na Fecebook-u